martes, 28 de octubre de 2008

BIOPARC


Al arribar al Bioparc esmorçarem en la porta. Ferem grups i el monitor ens va explicar que en Africa ni han tres ecosistemes, sabana, África equatorial i Illa de Madagascar. Començarem per l'ecosistema de sabana i varem estudiar els següents animals i les seues caracteristiques:
Sabana
La sabana es una planura seca i sense vegetació que té un dels llacs mes grans del mon que es diu Llac Victoria.
Flamenc: gràcies a les seues potes tan llargues s'ajuda a no mullar-se les plomes per la nit.
Va alternant la pota que descansa i la que apolla per tal de que no es refrede la que té dins de l'aigua.L'ordre Phoenicopteriformes ha sigut durant molt de temps problematic.Alguns cientifics proposaren que els flamencs estaven relacionades amb la familia Recurvirostridae.Els flamencs s'alimenten per filtralicacio de crustacis i algues.Els seus becs extranyament formats s'adaptaren per separar el fang del menjar que consumien,i s'usa singularment al reves.Els flamencs jovens ixen de l'ou amb les plomes roses.
Girafa: Té el coll llarg per a poder agafar menjar dels llocs mes alts, te set vertebres, des de el genoll fins al peu. Té la cama primeta per a que li aplegue mes bé la sang, quan baixa el seu coll te que obrir les potes per a no marejar-se i al correr es cansa amb facilitat.










Dromedari:artiodáctilo rumiant,propi de l'Arabia i del nort d'África, molt semblant al camell,del cual es distinguix principalment per no tindre mes que una giba adiposada en el dors.

Elefant: L'elefant amb la seua trompa tan llarga pot agafar menjar i aigua, tambe l'utilitza per a banyar-se i per a tirar-se terra, tambe utilitza els ullals per a arrancar les branques i per defendre's, ell té les potes i els peus molt grossos per no afonar-se en la sabana, té la pell rugosa i gris i té les orelles tan grans per a donar-se aire i escoltar si be algun altre animal.

Zebra: van en manada i les seues ratlles confonen als altres animals, es un mamifer herbivor, sol viure 38 anys i sol tindre una cria.








Lleó: és mamifer i carnivor, en cautivitat pot aplegar a viure 25 anys i en la sabana 12 anys i te de 1 a 4 cries. Normalment cacen les femelles.
És el rei de la sabana.









Hiena: les mandibules de les hienes son extremadament poderoses, son capaç de triturar osos, pezunyes i inclus banyes de les seues preses, en relacio al seu tamany tenen les mandibules mes fortes que existixen. Els fills de la hiena tacada naixen amb els sentits de la vista, l'oïda i l'olfacte molt desenvolupat i amb totes les dents.


Rinoceront: Baix estres, es capaç de còrrer a una velocitat de 40 km/h. A pessar del seu gran tamany i les seues poderoses banyes, el rinoceront blanc es un animal ganso i asustat.





Porc formiguer: el oricterop es l'únic representant viu de l'ordre Tubulidentata, caracteritzat per una estructura dental única en mamifers: dents sense arrels, compostes per unes estructures tubulars de dentina que es cementen formant uns prismes hexagonals recoberts novament per dentina.


Suricata: caven forats per a ficar-se dins, estan tots junts quasi sempre, sempre hi ha algu vigil·lant i son molt rapids.











Porc espi: el porc espi te punxes i amb elles es protegis d'altres animals, te dos tipus de punxa una grossa amb un forat dins que punxa molt i un altra fina que no punxa. És d'hàbits nocturns.






Mangosta: la mangosta tacada marca el seu territori continuament, tots els membres del grup son també marcats en la grupa compartint els membres d'un mateix grup o un mateix olor.










Serp: algunes son verinoses i s'arroseguen, a voltes es camuflen en els arbres, son rèptils, tenen escates, son ovipares, invertebrades i se lis cau la pell al llarg del temps.





Àfrica equatorial

Al acabar de vore la sabana anarem a vore l'Àfrica equatorial que es una planura amb molta vegetacio i alli estudiarem els següents animals i les seues caracteristiques:
Goril·la: te molta força, camina amb els nudillos, poden fer la pinza amb els dits, es d'alt com una persona i soles té un depredador l'esser humà.
Son els nostres cosins germans.










Hipopotam: es mamifer, viu vora els grans rius d'Àfrica i té la pell gruixuda. El seu nom vol dir "cavall de riu".
Sol obrir molt la boca, com si badallara, per a impressionar els seus rivals.












Chimpanze: viu a les selves tropicals i boscos de galeria, és omnivor, s'alimenta de fruites, fulles i corfes. Té una cria i el seu periode de gestació es de 8 mesos i sol viure de 40 a 60 anys





Guepard: el guepard viu en zones de plujes tropicals, sabana i muntanyes fredes. Menja xicotets mamifers, pardals, pero tambe animals de gran tamany com cervols, ovelles salvatges i mandrils. Te de 1 a 6 cries, el periode de gestació dura 97 dies i en cautivitat viu 24 anys.




Bufal roig: viu en boscos densos, prop de l'aigua en les terres baixes del bosc plutjos. Menja herba, branques d'arbre i brots tendres. Te una cria i el seu periode de gestació es de 10 mesos. Pot pesar al voltant de 300 kg.




Cocodril: es carnivor, ovipar i les seues potes li serveixen per a nadar mes rapid. Fica uns 20 ous i de 11 a 20 cries.








Illa de Madagascar

Al acabar de vore l' Àfrica equatorial anarem a vore l'ultim ecosistema que es l'Illa de Madagascar. L'illa de Madagascar esta dividida per dues parts que son la sabana i l'Àfrica equatorial i alli estudiarem els següents animals i les seues caracteristiques:
Lemur de cua anillada: El lemur de cua anillada es troba al sudoest de Madagascar. Poden alcançar els 45 i 50 centimetres i pot pesar 3,5 kg.Les seues cues son mes llargues que el seu cos i poden aplegar a medir 56 centimetres, també té unes garres en el segon dit de les seues extremitats traseres amb les quals pot agarrar-se. Menja arrels, fruits, fulles, brots i xicotets insectes.





Fossa: Son practicament l'únic carnivor de l'illa i el principal depredador del lemur. Les femelles tenen un curiós ritual d'aparellament. Una sola femella ocupa de manera exclusiva un lloc en lo alt d'un arbre i s'aparea amb varis mascles.



Julia i Lidia


2 comentarios:

2n cicle dijo...

que xuli lili i juli

2n cicle dijo...

se me habia oblidat el nom de pauli